Algemeen Nut Beogende Instelling
De stichting Erfgoed Vught is op 1 januari 2008 door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 4 maart 2022 is de stichting bovendien erkend als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling. Via deze en andere pagina’s op onze website voldoet de stichting Erfgoed Vught aan de publicatieverplichting die bij de ANBI-status hoort. Voordelen ANBI-status: Omdat de stichting Erfgoed Vught (hierna: de stichting ) een ANBI instelling is, kunnen donateurs hun giften aan de stichting aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Om in aanmerking te komen voor de aftrek van periodieke giften, moeten de donateurs en stichting de gift vastleggen in een overeenkomst. De stichting heeft onder meer als voordeel van de Culturele ANBI-status, dat zij geen erfbelasting of schenkbelasting betaalt voor erfenissen en schenkingen die de stichting gebruikt voor het algemeen belang.
Naam:
De naam van de stichting is Stichting Erfgoed Vught
Fiscaal-, KvK- en Belastingnummer van de Stichting Erfgoed Vught
RSIN/fiscaal nummer: 8186.66.249
KvK nummer: 17213746
Contactgegevens:
Het secretariaat van de stichting is gevestigd op het adres:
Eikenlaan 23
5263 GM Vught
[email protected]
Bestuurssamenstelling:
Drs. J.J.M. Kok MCM, voorzitter; mevrouw mr. J.H.H. Theuws, secretaris; mevrouw Wesselman van Helmond, lid;
drs. L.L.T. Roelofs, penningmeester; Dhr. H van Hal, lid
Doelstelling:
Het bevorderen in brede kring van belangstelling voor en de kennis van Vught en Cromvoirt, de lokale geschiedenis en cultuur en plaatselijke gebruiken en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
De Stichting Lokale Geschiedschrijving van Vught besloot in 2016 om zich om te vormen tot de Stichting Erfgoed Vught. Daarbij werd gekozen voor een groeimodel, waarbij begonnen zou worden met rondleidingen, lezingen, workshops en een beperkt aantal werkgroepen. Doel is om belangstellende Vughtenaren te betrekken bij erfgoed. Deze activiteiten zullen in de komende jaren uitgebreid worden, zodat omstreeks 2020 sprake zal zijn van een volledig heemkundepakket. Dat is nu veranderd. De Stichting Erfgoed Vught streeft ernaar in 2020 een volwaardige heemkundekring te zijn.
Begin 2019 zijn vier werkgroepen operationeel:
- De werkgroep Historische Kaarten
- De werkgroep Vught 3D
- De werkgroep Archeologie
- De werkgroep Tweede Wereldoorlog.
Toelichting van de uitgeoefende activiteiten:
Zie hiervoor het:
Jaarverslag 2023
Standaardformulier publicatieplicht ANBI
Beleidsplan voor de toekomst:
Zie het Werkplan 2019
Beloningsbeleid:
De stichting kent geen beloningen toe aan de bestuurders en overige vrijwilligers. De stichting hanteert een terughoudend beleid voor vergoedingen van onkosten.